Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde bel fıtığı rahatsızlığı nedeniyle ameliyat olan Murat Yılmaz isimli hasta, korkan, kafası karışık olan hastalara seslendi. Bel fıtığından korkmayın ameliyat olun!
Bel fıtığı genellikle ağrı ile ortaya çıkan ve zamanla ileri safhalara doğru ilerleyen bir hastalıktır. Toplumumuzda en sık görülen rahatsızlıklardan olan bel fıtığı genç, yaşlı demeden hemen hemen her yaşta görülen bir sağlık sorunudur.
Fakat tıbbı tedavinin dışında kulaktan dolma bilgiler ışığında tedavi yöntemleri arayan kişilerin haberlerini de kamuoyunda görmekteyiz. Özellikle vatandaşların korkarak doktora gitmediği durumlarda ise bel fıtığı günlük hayatı olumsuz etkiliyor.
Samsun'da yaşayan Murat Yılmaz isimli hastada bel fıtığı hakkında yaşadıklarını anlattı.
KAFANIZ KARIŞMASIN
Yılmaz, "Bel fıtığı hastalığına yakalandığımda tüm yaşam kalitem düştü. Gerçekten yürüyemez sol ayağımı hissetmez hale geldim.
Ağrıdan dolayı işlerimi yapamaz geceleri uyuyamaz hale geldim. Bu sebepten dolayı çare aramaya başladım. Büyük Anadolu Hastaneleri’nde Naki hocamızı buldum. Geldim kendisiyle görüştüm ve bana ameliyat olmamı söyledi. Acil ameliyata girmemi söyledi ve ameliyatımı oldum kontrole geldim şimdi hissettiklerim sanki çocuğa oyuncak verirsiniz sevinir ya aynı duyguları yaşıyorum. Ameliyat sonrası sol ayağımı hissediyorum artık bu konuda hocamıza çok teşekkür ederim. Ve buradan ameliyattan korkan, kafaları karışık olan hastalarında bir an önce beklemeden ameliyat olsunlar korkmasınlar.
Ameliyat olalı 3 yıl oldu ve hiç bir sıkıntım yok. Bel fıtığı olan hastalara buradan diyorumki iğneyle hala olacak bir tedavi değil sonuç kesin çözüm ameliyattır." dedi.
BEL FITIĞI BELİRTİLERİ
Büyük Anadolu Hastanesi Samsun Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Naki Keleş, "Bel fıtığı, omurgalar arasındaki kıkırdağın aşırı zorlama nedeniyle yerinden kayarak omurilik kanalı içine doğru girmesi, bacaklara gelen sinirlere ve omuriliğe baskı yapması sonucu oluşan bir hastalıktır. Hangi omurga kemikleri arasında oluşmuşsa bel fıtığı o bölgenin adıyla anılır. Bel ağrısı, Bacak ve ayak ağrısı, bu ağrıların gece artması, bacak veya ayakta uyuşukluk, karıncalanma hissi, bacak veya ayakta güçsüzlük, tek veya her iki bacakta refleks kaybı, gülerken, öksürürken ve hapşırırken ağrının kötüleşmesi, yürüme ve oturmada zorlanma, fıtık ilerlemişse idrarı veya büyük tuvaleti tutmakta (nadiren) zorlanma, fıtık ilerlemişse dengesizlik, yürüyememe, hemen yorulma gibi belirtiler gösterir. Bu ve bunun gibi belirtileri yaşanlar mutlaka bir uzman doktora görünmesi gerekiyor. İlaç tedavisinin yeterli olmadığı yerde cerrahi yöntemden de kaçınılmaz bir noktadır" diye konuştu.