Derebahçeli/Ali Kayıkçı “ÇOK KAZANMAK” İSTİYORSUN!.. * “Erkek ve kadından her kim mü’min (îmânlı) olarak amel-i sâlih işlerse, işte onlar Cennet’e girerler, orada hesâbsız olarak, rızıklandırılırlar.” (Kur’ân-ı Kerîm; Mü’min Sûresi, âyet 40)* “Îmân edip de sâlih ameller işleyen kimseleri, onların Rabbi, îmânları sebebiyle kendilerine ağaçları altından ırmaklar akan Naîm Cennetlerine kavuşturan yolu gösterir.” (Kur’ân-ı Kerîm; Yûnus Sûresi, âyet 9)* “Şeytân, içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister.” (Kur’ân-ı Kerîm; Mâide Sûresi, âyet 91)* “İhsânın karşılığı ancak ihsândır.” (Kur’ân-ı Kerîm; Rahmân Sûresi, âyet 60)* “İhsân, Allahü teâlâya O’nu görür gibi ibâdet etmendir. Sen O’nu görmüyor isen de, O seni hep görmektedir.”, “Farzdan sonra Allah’ın en çok sevdiği iş, bir mü’mini sevindirmektir.”, “Kim bir müslümanın sıkıntısını giderir, onu sevindirirse, Kıyâmette en sıkıntılı zamanlarında, Allahü teâlâ da onu sıkıntıdan kurtarır.”, “Bir müslümanın, din kardeşinin bir ihtiyâcını karşılaması; on yıl i’tikâftan iyidir. Allah rızâsı için bir gün i’tikâf ise, insanı Cehennem ateşinden pek çok uzaklaştırır.”, “Dünyâ sizin için yaratıldı. Siz de âhiret için yaratıldınız.”, “İnsanlar uykudadır, ölünce uyanırlar.” (Hz. Muhammed “sallallahü aleyhi ve sellem”)* “İhsân: Hakkından fazlasını vermek; iyilik, bağışlama, cömertlik yapmak” (Sözlük) aygıdeğer Okuyucularımız!..Bilindiği üzere; “Kur’ân-ı Kerîmden ve hadîs kitâblalrından sonra, İslâm kitâblarının en üstünü İmâm-ı Rabbâni’nin “Mektûbât”ıdır ve (İslâm âleminde, O’nun bu kitâbı kadar kıymetli bir kitâb daha yazılmamıştır.)”Rahmetli “
Hüseyin Işık” Efendi tarafından hazırlanan “
Tam İlmihâl Seâdet-i Ebediyye”nin 425’inci sayfasında; bu kitâbın 3’ncü cildi 54’üncü mektûbundan alınmış bir cümlede aynen şöyle denilmektedir: “
Dünyâ kazancı, âhiret kazancı ile birlikte olduğu zaman işe yarar. Âhıreti kazanmağa yardımcı olmayan dünyâ ni’metleri, şekerle kaplanmış zehir gidirler. Bunlarla, ahmak olanlar aldatılmaktadır. Bu şekirli, tatlı zehirleri, İslâmiyetin emirlerini ve yasaklarını yapmak güçlüğüne katlanarak tedâvî etmiyenlere çok acınır. Kısaca, İslâmiyete uymak için biraz çalışan, biraz harekete geçen kimse, sonsuz olan kazançlara kavuşur. Uzağı gören, doğru düşünebilen akıl sâhibinin, bu parlak dîne uyması lâzımdır.”aygıdeğer Okuyucularımız!..Bu satırları okuyunca; bâzı mal, mülk, para, pul, şan, şöhret… peşinde olup da ölümü, kabri ve âhıretiunutan bir kısım insanlar hâtırımıza geliverdi. Sonra da aşağıda okuyacağınız mısralar kalemimizin ucundan dökülüverdi.Diyoruz ve de bu his ve düşüncelerle kaleme aldığımız aşağıdaki şiirimiz ile
Sizleri başbaşa bırakalım istiyoruz. Kalbî sevgi ve saygılarımızla…
= = = (***) = = = “Çok kazanmnak” istiyorsun, “alış veriş kârlı” olsun; “Borsa” coşsun, “hesap” şişsin; “kasa” günden güne dolsun; İster “amir-memur” olsan, unutma ki Sen bir kulsun!..“Dünyâ âh’ret kazancı” hak, bunu bilmeyenler “ahmak”;“Sâlih amel”in yok ise, “Kıyâm Günü”de bir pulsun!.. “Nefis” için/”dünyâ” için; çalışana “Cennet” harâm; “Gece-gündüz” uğraşana; ne saygı duy, ne ihtirâm”;“Şer işler”e, “şer moda”ya; gitmesin der isen param!.. “Dünyâ âh’ret kazancı” hak, bunu bilmeyenler “ahmak”;“Günâh: Cahîm kılavuzu”, “bînamâz”la başlar dram!.. “İçki-kumar: Şeytânî yol”, “makam-mevki” bir “hastalık”;“Tutulana: Mezar” göster, “ölüm var” de bu has “salık”;“Cumâ” var de, “af günü”dür; “günâhlara son haftalık!..”“Dünyâ âh’ret kazancı” hak, bunu bilmeyenler “ahmak”;Bir “hûlis-i kalb” gerekir, istemez gayri “ustalık!..” “Çok kazanmnak” istiyorsun, şan-şeref ve “fenomenlik”;“Viral” olsun haberlerin, “sosyal medya-egemenlik”;“İblis: Melek hocası”ydı, yıktı onu malûm “benlik!..”“Dünyâ âh’ret kazancı” hak, bunu bilmeyenler “ahmak”;“Kûr”un” olsan götüremen, zenginliğin bir “kefenlik!..” “Nefis” için/”dünyâ” için; çalışana “Cahîm” haktır; “Ölüm” vardır, “hesap” vardır; mutlak bunlar olacaktır; “Yevm-il âhir” “âmentü”den, inanmayan çok “alçaktır!..”“Dünyâ âh’ret kazancı” hak, bunu bilmeyenler “ahmak”;“Şeklen insan benzerleri”, konar-göçer hep “nâhaktır!..” “Deve yükü anahtarlar”, kasa-hesap “malî varlar”;“Arabalar, gemi yatlar”; “antrepolar, sila, tırlar”;“Çek, senetler, banka kartlar”; “borsa”daki “işlem-kârlar!..”Senin olsa sonu “ölüm”, “vârislere var bırakmak”;“Kıyâm Günü” hesabın zor, boşunadır “âh-ü zarlar!..” “Sâlih amel”, “sevâblı iş”; “Naîm”lere doğru “gidiş”;“İhsân ehli” çok kazanır, “Hakk rızâsı” olur “bitiş”;“Görür gibi ibâdet” var, “sev âblara çifte dikiş!..”“Dünyâ âh’ret kazancı” hak, bunu bilmeyenler “ahmak”;KAYIKÇ’Ali söz uzatma, “tellâl” tutmak elbet “nâhak!..”