DOST SOSYAL BİLİMLER AKADEMİSİ AÇILIŞ DERSİ İLE EĞİTİMLERE BAŞLIYOR!
Dost Sosyal Bilimler Akademisi 2019-2020 Eğitim Dönemi açılış dersini Dr. Yaşar Yeşilyurt ile gerçekleştiriyor.
Akademi, Dr. Yaşar Yeşilyurt’un “Sosyal Bilimleri Anlamak” başlıklı 9 Kasım 2019 (bugün) saat 14.00’te yapılacak açılış dersi ile eğitimlere başlıyor. Sekiz hafta sürecek birinci seminer döneminde İnsanlık Tarihi ve Düşünce Tarihi dersleri verilecek.
Dr. Yaşar YEŞİLYURT Kimdir?
1971 yılında Kırıkkale’de doğdu. Lisans eğitimini 1995 yılında Fırat Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı. 2001 yılında “Ulus Devlet: Doğuşu, Gelişimi ve Geleceği” başlıklı teziyle yüksek lisansını, 2019 yılında “Türkiye’de Ulus Devlet ve Küreselleşme İlişkisi (1980-2002)” başlıklı teziyle doktora eğitimini Kırıkkale Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde tamamladı.
MEB bünyesinde birçok öğretim programının hazırlanmasında sorumlu moderatör, ders kitaplarının hazırlanmasında da yazar ve editör olarak görev aldı. Çeşitli sempozyumlarda bildirileri, gazete ve dergilerde deneme ve makaleleri yayımlandı. Ulus devlet, din ve toplumsal değişme, sosyal medya ve sosyalleşmeye etkisi gibi konularla ilgilendi.
Evli ve iki çocuk babası olan Dr. Yaşar Yeşilyurt halen Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Samsun Kitap Yazım Komisyonu İl Koordinatörü olarak çalışmaktadır.
Dost Sosyal Bilimler Akademisi Hakkında
Dost Sosyal Bilimler Akademisi; 2013-2014 eğitim sezonundan itibaren, mülakat ile seçilen lisans ve lisansüstü düzeyi öğrencileriyle, Tarih, Sosyoloji, İslami İlimler, Hukuk ve Siyaset, Davranış Bilimleri, Edebiyat, Felsefe ve İktisat disiplinlerini içeren sekiz ana başlıkta eğitimler yapmıştır. 2017-2018 eğitim yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürütülen “ ‘Beş Şehir’in Peşinde Yazarlık Okulu” projesi kapsamında, Ahmet Hamdi Tanpınar merkezli gelenek, şehir ve modernizm okumaları gerçekleştirilmiştir.
2018-2019 eğitim döneminden itibaren değişen sosyoloji, ihtiyaç ve ilgiler göz önünde bulundurularak, İnsanlık Tarihi, Çağdaş Küresel Medeniyet, Kavram Sosyolojisi, Düşünce Tarihi, İslam Düşüncesine Giriş ve Antropoloji Okumaları başlıklarını içeren, altı ana seminer ile, her dönem için, öğrencilerin tercihleriyle yöneleceği, daha derin ve kapsamlı okuma ve yazma faaliyetlerini içeren iki atölye dersi işlenmektedir.