- Gıda Katkı Maddeleri Konferansı Samsun’da Yapıldı.
- Gıda Katkı Maddeleri, Sağlıklı mı, İhtiyaç mı, Helal mi?
Gıda Katkı Maddeleri Konferansı Samsun’da Yapıldı.
Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, şehir konuşmaları kapsamında ‘’Gıda Katkı Maddeleri, Sağlıklı mı, İhtiyaç mı, Helal mi?’’ konulu konferansı Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi’nde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin’in sunumlarıyla yapıldı.
Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Muştu yaptığı konuşmada; ‘’Gıdalardaki katkı maddeleri sadece sağlıklı ve helal mi den öteye bir gelecek ve ekonomi sorunudur. Cumhurbaşkanımızın söylemiyle ‘’Gıda güvenliği meselesi savunma sanayi kadar önemli bir milli güvenlik meselesidir.’’ Bu söylemden sonra şöyle bir gerçeği görmek zorundayız; Çağımızda savaş stratejileri değişmiş, gıda ve katkı maddeleri yer yer silah halinde kullanılır olmuştur. Yiyeceklerimizin muhtevasında değişiklikler yapılarak, nesiller daha ana rahminde iken sağlık problemleriyle karşı karşıya bırakılabilmektedir. Bu müdahaleler ileride ciddi sağlık sorunları ve böylece ekonomiye yük getirecek yeni problemler çıkaracaktır.’’ ifadelerini kullandı.
Ayrıca Muştu; ‘’Gıda katkı maddeleriyle ilgili yapacağı sunumlardan dolayı Sayın Prof. Dr. Fatih Gültekin Bey’e, İlimizde bu programın icra edilmesinde katkılarında dolayı Sayın Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir Bey’e, Bizi yalnız bırakmayıp, programa ilgi göstererek burada bizle beraber olmanızdan dolayı siz değerli katılımcılara teşekkür ederim.’’ dedi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin yaptığı sunumda; ‘’Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda ham ya da yardımcı maddesi olarak kullanılmayan, besleyici değeri olan veya olmayan, seçilen teknoloji gereği kullanılan, işlem veya imalat sırasında kalıntı veya türevleri mamul maddede bulunabilen, gıdanın üretilmesi, işlenmesi, hazırlanması, ambalajlanması, taşınması, depolanması sırasında gıda maddesinin tat, koku, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak amacıyla kullanılmasına izin verilen maddelerdir. Hem üreticiler hem de tüketiciler gıda katkı maddeleri konusunda bilinçlendirilmelidir.’’ dedi