'Meme Kanseri'nde erken teşhis hayat kurtarıyor
Samsun Ormanlık Fidanlık Müdürlüğü'nde, Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak tarafından "Meme Kanseri" konulu sağlık semineri verildi.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sosyal sorumluluk çerçevesinde bilgilendirme amacıyla gerçekleştirilen sağlık konferansları kapsamında Samsun Ormanlık Fidanlık Müdürlüğü idari amirleri ve personeline “Meme Kanseri” konusunda seminer verildi.
Büyük Anadolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak tarafından gerçekleşen seminerde Meme Kanseri nedir, belirtileri nelerdir, tedavisi süreci nasıl gelişir gibi sorular yanıt buldu.
KANSER TEDAVİSİNDE FARK ÜCRETİ YOK
Samsun Ormanlık Fidanlık Müdürlüğü'nde yoğun bir katılım ile düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Hastanemiz alanında uzman ve akademik kadrosu ile birlikte sadece Samsun ve ilçeleri değil, komşu il ve ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz.
Gösterdiğiniz ilgi ve alaka için sizlere teşekkür ediyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan düzenlemelerle kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesinin kaldırıldığının açıklaması ile birlikte Onkolojik Cerrahi Merkezimiz, kanser tedavisinde fark ücreti almadan uzman ve akademik kadrosu ile hizmet veriyor.
Her gün kendini yenileyen, geliştiren sağlık uygulamaları ile akademik kadrosu güçlendiren hastanemizde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak tarafından sizlere Meme Kanseri hakkında sizlere bilgiler aktaracak, sizlerinde sormak istediği sorular varsa onları cevaplamak üzere burada bulunuyoruz." dedi.
ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
Katılımcılar tarafından gelen sorularda cevap veren Op. Dr. Sedat Ocak, erken teşhisin öneminden söz etti.
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nin meme kanseri konusunda hassasiyetle durduğunu hastanenin Çiftlik ve Meydan Şubeleri'nde farkındalık oluşturulması açısından önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi.
Kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinin her yıl dünya da milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirten Op. Dr. Sedat Ocak, bu hastalıkta da erken teşhisinin tedavi sürecinde çok önemli rol oynadığını, bayanların kendi kendine meme muayenesine 20 yaşından sonra başlaması gerektiği ifade etti.
Op. Dr. Sedat Ocak, meme veya koltuk altında kitle ele gelmesi, memenin boyutunda veya şeklinde değişiklik olması, meme başından akıntı gelmesi, memenin veya meme başının derisinde renk değişikliği olması ya da özellik değiştirmesi gibi durumlarda kanser olmasa da gerçek nedeninin bir sağlık kuruluşu tarafından araştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.
B