City Mall Avm'de bulunan Cinegold sinemalarında, vatandaşlar daha uygun şartlarda film izlesin diye bilet fiyatları 15 liradan satılıyor. Karadeniz bölgesine, Samsun'dan giriş yapan Cinegold sinemaları uygulamaya koyduğu VIP salon ile de vatandaşlara konforu uygun fiyata sunuyor. Cinegold Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Balkis, “ Cinegold sinemalarında halkımızın tüm kesimlerine hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. City Mall AVM'de, 1 tanesi VIP olmak üzere 5 salonda hizmet veriyoruz” dedi.
Cinegold Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Balkis, Samsun’da vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermeyi hedeflediklerini ifade etti. Başkan Balkis, film izlemeyen kalmaması için Türkiye'nin her tarafında konforu uygun fiyata sunduklarını söyledi. Başkan Balkis, yapacakları yatırımlarla kısa sürede Türkiye'de sektörün 2'nci büyük aktörü durumuna geleceklerini ve sinema yatırımlarını Afrika kıtasına taşıyacaklarını belirtti.
Cinegold Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Balkis
“Samsun’dan Karadeniz’in tamamına açılmayı planlıyoruz”
Karadeniz’e açılmak için Samsun’un çok iyi bir lokasyon olduğunu söyleyen Cinegold Sinemaları Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Balkis, “Toplam 10 ildeyiz. Yıllık 1 buçuk milyon izleyici kapasitemiz var. Ortalama olarak 1200 adet koltuğumuz bulunmaktadır. Hakkari’den Çanakkale’ye kadar Türkiye’nin 7 bölgesinde de varız. Samsun bizim Karadeniz’e açılmak için girdiğimiz ilk lokasyondur. Samsun’da toplam 5 salonumuz var. Türkiye’de bizi diğer sinemalardan ayıran en önemli özelliğimiz butik sinema olmamızdır. Türkiye’nin her yerinde fiyatlarımız sabittir. Bir sinema bileti ise sadece 15 TL’dir. Türkiye’nin her yerinde tek fiyat uygulaması yapan tek sinemayız. Öğrenci ve normal insanlar diye ayrım yapmıyoruz. VIP Salonumuz 36 kişiliktir. Yatar koltukları, kendine ait büfesi, özel bir girişi olan bir salondur. Samsunlular VIP’te daha konforlu bir şekilde filmlerini izleyebiliyorlar. VIP Salonumuzda sinema bileti ile beraber içerisinde yiyecek ve içecekleri toplam 50 TL’dir. Samsun’la ilgili ciddi derecede beklentilerimiz var. Samsun’dan Karadeniz’e açılmayı planlıyoruz. Karadeniz’in hemen hemen her iline girmeyi planlıyoruz. Hedefimiz 2023’te 400 salonun üzerine çıkmak” diye konuştu.
“Sinemayla Tanışmamış Çocukların Ayağına Gidiyoruz”
Doğu ve Güneydoğu’da sinema görmemiş çocukların ayaklarına kadar gittiklerini belirten Başkan Balkis, “Biz aynı zamanda üretici bir firmayız. Koltuğumuzdan paneline, kapımızdan reklam afişlerimize kadar her şeyi kendimiz üretiyoruz. Bu da bize büyüme noktasında ciddi de bir katkı sunuyor. Biz sadece sinema firması değil aynı zamanda Türkiye’de ilk 5 organizasyon firmasından biriyiz. Türkiye’deki en büyük kitap fuarlarından uluslararası çocuk fuarlarına kadar birçok etkinliği de kendimiz planlayıp yapıyoruz. Durum böyle olunca belli sektörlerde istemesek de farklı alanlara yönelmiş oluyoruz. Şu anda sinema sektörü bünyemizde 75 tane sigortalı elemanımız var. İçinde bulunduğumuz tüm sektörlere baktığımız zamanda yıllık 300-500 kişiyi istihdam ediyoruz. 2023’teki en büyük hedefimiz sinemada 2.büyük firma olmak. Kültür Bakanlığı ve Sinema Yatırımcılar Derneğinin ortak yürüttüğü “1 Milyon Çocuk Sinemayla Buluşuyor” projesinin de en büyük paydaşıyım. Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde sinemayla tanışmamış çocukların ayağına gidiyoruz. Bu bizim için olumlu bir durum ve bunda ise organizasyon firması olmamızın büyük bir önemi vardır. Biz genç bir aile firmasıyız. Her lokasyonumuz da ailemizin fertleri ile çalışıyoruz ve dışarıdan aldığımız çalışanlarımızı da kendi aile fertlerimiz olarak görüyoruz. Bu işin temelinden geldik” şeklinde konuştu.
“Afrika’ya Hamle Yapmayı Düşünüyoruz”
Yurt dışına açılmayı ve sinema kültürünü Afrika ülkelerine de tanıtmayı hedeflediklerini söyleyen Balkis, “Sinemanın her alanında çalıştık. O makaralı makinelerle Türkiye’de ilk defa sırtımıza o ağır makineleri alıp Cizre, Yüksekova, Çukurca, Çanakkale’nin Çan ilçesinde, Ağrı, Iğdır gibi illerde film izlemeyen kimse kalmasın anlayışı ile yola çıktık. Bu gezici sinemayla beraber firma olarak o yıl içerisinde 50 milyon izleyiciye ulaşmışız. Sinema olarak ufkumuzu genişleten ise organizasyon kabiliyetimizin olmasıdır. Şu anda çok ciddi şekilde Güney Afrika ve Afrika ülkeleriyle görüşüyoruz. Yurt dışında sinema ayağını oluşturmak için uğraşıyoruz. Afrika’da 1 milyon insana bir sinema düşüyormuş. 2023’ten sonra Afrika’ya da bu alanda bir hamle yapmayı düşünüyoruz. Her bölgede kültürler farklı olduğu için izlenilen filmlerde farklı olabiliyor. Mahzun Kırmızıgül’ün filmi Ağrı ve Hakkari’de çok izlenirken Samsun, Çanakkale ve Antalya gibi illerde izlenmeyebiliyor. Türkiye’de H.Z Muhammed Allah’ın Elçisi filminde en fazla gişeyi Iğdır yaptı. Türkiye’de Bollywood eksikliği var. İnsanların film çekeceği bir platform oluşturulamadı. Türkiye’de sinema sektörü hala Yeşilçam mantığında kaldı. Ülke ekonomisi ortada yani önceden daha uyguna çektiğimiz filmleri şimdi daha pahalıya çekiyoruz. Biz artık bu dönem modern bir bakkalız. ” dedi.